MEG HPL πάνελ εξωτερικού χώρου

MEG HPL πάνελ εξωτερικού χώρου

MEG – MATERIAL EXTERIOR GRADE

Το MEG είναι ένα οικοδομικό υλικό ιδανικό για αρχιτεκτονικά έργα και προσδίδει ένα στιβαρό πυρήνα σε συνδυασμό με μια διακοσμητική επιφάνεια, αποτελούμενη από θερμοσκληραινόμενα πολυμερή ανθεκτικέ στις καιρικές συνθήκες.
Σκληρό, συμπαγές και με μακρά διάρκεια ζωής, το MEG είναι ειδικά κατασκευασμένο για εξωτερική χρήση καθώς είναι ανθεκτικό στις φυσικές καιρικές συνθήκες (ακτινοβολία ήλιου και ατμοσφαιρικούς παράγοντες) δίνοντας τεχνικές επιδόσεις που το κάνουν κατάλληλο στον τομέα των κτηρίων, όπου providing technical performances that make it suitable to the building sector, where it αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική εναλλακτική στα παραδοσιακά υλικά.

Το MEG είναι διαθέσιμο σε μια μεγάλη γκάμα από ντεκόρ και μπορεί να προσωποποιηθεί χάρη στην τεχνική της ψηφιακής εκτύπωσης η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ανθεκτικό τοίχωμα με "προσωποποιημένο δέρμα" μέσω ενός σκίτσου ή φωτογραφίας σας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

Το MEG είναι ένα υψηλής πίεσης διακοσμητικό φαινοπλαστικό για εξωτερικές χρήσης, αποκαλούμενο από στρώματα από ίνες κυτταρίνης αναμειγμένα με θερμοσκληρυνόμενη φαινολική ρητίνη και μια ή παραπάνω επιφάνεια layers of decorative paper impregnated with thermosetting resins having a special weather protection, all chemically bonded together by a high pressure process as described in the EN 438:2005 – 6 standard.

ΚΥΡΙΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Το MEG χρησιμοποιείται κυρίως για επενδύσεις προσόψεων, (κυρίως rainscreens) μπαλκονιών, όπως επίσης και ηλιοπροστασία, έπιπλα  ή για γραφές εξωτερικού χώρου πχ για τον δρόμο.

RAINSCREENS

To rainscreen είναι ένα κτηριακό σύστημα που βοηθάει στην δημιουργία κοιλότητας για τον φυσικό εξαερισμό μεταξύ της μόνωσης και της εξωτερικής επίστρωσης. Τα MEG πάνελ προσδίδουν αντοχή από ατμοσφαιρικούς παράγοντες (ήλιος, βροχή, χιόνι, ζέστη, πάγο, κτλ.).

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ PANEL

Tα πάνελ πρέπει πάντα να είναι εγκατεστημένα με το σωστό διάκενο για αερισμό από την πίσω πλευρά, καθώς δεν πρέπει ποτέ να προσαρτώνται πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Πάντα να αφήνεται έναν "αέρα" για την διαστολή του υλικού, το μέγεθος του οποίου μπορεί να υπολογιστεί  σύμφωνα με τις διαστάσεις των πάνελ που θα καλύψουν τον τοίχο.
Το MEG συστέλλεται σε χαμηλή υγρασία και διαστέλλεται σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή κατασκευή πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τα σταθερά σημεία καθώς και τα σημεία διαστολής να έχουν διαφορετικές διαμέτρους ώστε να πετυχαίνεται η συστολή/διαστολή. Η βίδα πρέπει να έχει ίσιο κεφάλι και ποτέ να μην ενσωματώνεται καθώς θα παρενοχλεί την διαστολή του υλικού. 

Συστήματα προσάρτησης αεριζόμενων προσόψεων ventilated façades:
› “Ορατή” προσάρτηση σε υποδομή αλουμινίου.
› “Ορατή” προσάρτηση σε ξύλινη υποδομή.
› Αόρατη προσάρτηση:     n on aluminium substructure
› Αόρατη προσάρτηση: μέσω κόλλησης σε υποδομή αλουμινίου on aluminium substructure
› Αόρατη προσάρτηση: μέσω κόλλησης σε ξύλινη υποδομή.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την προσάρτηση των πάνελ μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό εγχειρίδιο.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διακυμάνσεις στην θερμοκρασία και την σχετική υγρασία δεν επηρεάζουν τις φυσικές και της μηχανικές ιδιότητες του MEG.
Πριν την χρήση προτείνεται να αποθηκευτούν τα πάνελ σε μία καλά υποστηριζόμενη και αεριζόμενη θέση ώστε να επιτευχθεί ο εγκλιματισμός του υλικού στις συνθήκες περιβάλλοντος και να αποτραπεί η παραμόρφωση.
Η ιδιαίτερα συμπαγής δομή του MEG εξασφαλίζει τον βέλτιστο συνδυασμό των μηχανικών χαρακτηριστικών όπως την αντοχή στην κάμψη και τον εκφυλισμό, αντίσταση συμπίεσης και πρόσκρουσης.
Ένα υψηλό ποσοστό των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή MEG προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.


ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ

Η επένδυση τοίχου MEG προσφέρει εξαιρετικά τεχνικά και αισθητικά ευχάριστα αποτελέσματα.
Το στυλ μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα και σε διαφορετικές απαιτήσεις πελατών. To MEG επενδύει δημόσια και ιδιωτικά κτίρια σύμφωνα με τη δημιουργικότητα του σχεδιαστή, ο οποίος μπορεί να σχεδιάσει τη δική του ιδέα και να προτείνει προσαρμοσμένη επένδυση.
Αυτό το τεχνικό και στιβαρό υλικό είναι σε θέση να εκφράζει διαφορετικές έννοιες και γεωμετρίες κάθε φορά.

ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ

Το MEG είναι επίσης κατάλληλο για επενδύσεις μπαλκονιών και στηθαία, λεπτομέρειες που αποτελούν και συμπληρώνουν ολόκληρη την αρχιτεκτονική, επιτρέποντας σε αυτά τα ανοιχτά μέρη να χαρακτηρίζονται με ταιριαστά χρώματα ή στοιχεία αντίθεσης.

SUNSCREENS

Το MEG εκφράζει έντονο σχεδιασμό σε προσόψεις αντηλιακών προσόψεων και ορισμένα στοιχεία για περιοχές διέλευσης, όπως κουβούκλια.
Το εκφραστικό δυναμικό του MEG υπογραμμίζεται με την κοπή που μετράει που επιτρέπει στο φως του ήλιου να αποκλείεται και να δημιουργεί υποδηλωτικά εφέ σκιάς. Το MEG, χάρη στον συμπαγή πυρήνα του, μπορεί στην πραγματικότητα να φωτιστεί με σύγχρονα μοτίβα ή άλλα που απηχούν τα κομψά Μασράμπια της Ανατολής. Τα έργα με MEG δεν έχουν όρια και προσφέρονται για πειραματισμούς και ατελείωτες ιδέες.

ABET DIGITAL

Το MEG παίζει με την με την δημιουργικότητα μέσω της τεχνικής ψηφιακής εκτύπωσης. Η ψηφιακή εκτύπωση, όντως επιτρέπει την εμπορική ή υποβλητική εικόνα που θα δημιουργηθεί, για οποιαδήποτε μορφή πρόσοψης ή στοιχείου. Κάθε εφαρμογή αποτελείται από ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Abet Digital

ENVIRONMENT

Το MEG αποτελείται από ίνες κυτταρίνης 60-70% που λαμβάνονται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ για το υπόλοιπο μέρος (30-40%) αποτελείται από θερμοσκληρυνόμενες ρητίνες.
Οι οργανικοί διαλύτες, ο αμίαντος και τα βαρέα μέταλλα δεν εισέρχονται στη διαδικασία παραγωγής του. Το MEG δεν απελευθερώνει αέρια, ατμούς, διαλύτες ή υγρά. Λόγω της υψηλής θερμογόνου αξίας του, το MEG επιτρέπει επίσης την ανάκτηση ενέργειας από την αποτέφρωση των αποβλήτων του σε συγκεκριμένα απόβλητα σε ενεργειακούς σταθμούς.
Επιπλέον, το MEG έχει αποκτήσει ένα θετικό LCA (Αξιολόγηση κύκλου ζωής), που υπολογίζεται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14040, το οποίο χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του προϊόντος, λαμβάνοντας υπόψη τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές σε όλα τα στάδια της ζωής του ίδιου του προϊόντος.

                                                                             Κατόπιν παραγγελίας.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.